Home Bestuur Lidmaatschap Pup Info Activiteiten Media
Clubblad Foto's Het Ras Herplaatsers Links Pdf bestanden inzien of downloadenEEN NIEUW THUIS GEZOCHT....

Soms zijn er problemen waardoor de relatie tussen Lakelandje en baas verstoord is of hebben zich onvoorziene omstandigheden voorgedaan.

De NLTC is altijd bereid te helpen met advies over opvoeding en gedrag.
U kunt daarvoor contact opnemen met Medea Dekker tel. 06-18998830 of


Mocht u reeds besloten hebben dat het echt niet meer gaat of kunt u door veranderde omstandigheden niet meer voor de hond zorgen dan is de NLTC ten alle tijden bereid een helpende hand te bieden.
Goed herplaatsen is ook zorgen voor!

Enkele tips bij het herplaatsen:
- geef uw hondje niet gratis weg, zeker niet aan mensen die geen lid zijn van de NLTC en die gereageerd hebben via marktplaats oid.
- geef uw hondje mee op proeftijd. B.v. 2 weken. Mocht het niet lukken bij de nieuwe eigenaren, neem het hondje dan terug en begin opnieuw.
- geef de stamboom en het ondertekende registratieformulier pas mee na de proefperiode - dat scheelt onnodige kosten met het steeds weer overschrijven van de papieren.
- laat de nieuwe eigenaren niet vergeten het chipnummer van het hondje op hun naam te laten registreren via een website als databankhonden.nl of NDG.nl. Zo komt de hond als hij kwijtloopt tenminste weer op het juiste adres terecht!

Kosten voor bemiddeling bedragen 25 euro voor leden en 45 euro voor niet leden. Wanneer u uw hondje opgeeft voor bemiddeling gaan wij actief lobbyen om een goed thuis te zoeken. Verder plaatsen wij het hondje op onze website, op onze facebookpagina en indien nodig in het clubblad of de digitale nieuwsbrief.
Ook heeft de NLTC vaak een lijstje met liefhebbers die juist op zoek zijn naar een ouder hondje.

Om de kans op succes te verhogen wordt het zeer op prijs gesteld als u foto's kunt aanleveren en zoveel mogelijk informatie over de hond kunt geven.

Helaas is het voor de NLTC niet doenlijk (meer) om gratis te bemiddelen.
Gelukkig kunnen we de kosten wel nog laag houden.

En een hondje naar het asiel brengen kost nog altijd aanzienlijk meer. Ook is in het geval van een Lakeland het asiel geen goede optie!
Alle drukte en het geblaf van de andere honden en het gebrek aan een persoonlijke band met 'hun' mens laat hun gedrag vaak ernstig achteruit gaan, waardoor ze zo goed als onplaatsbaar worden.
Doe dat uw hondje niet aan!

Voor de meest recente informatie betreffende herplaatsers kunt u het best een kijkje nemen op onze Facebook pagina

Of u kunt contact opnemen met Medea Dekker
tel.: 06-18998830

Ook als u op de lijst wilt voor een herplaatser kunt u contact opnemen met Medea.
Wilt u juist aan een herplaatser beginnen, dan kunt u hier een pdf downloaden met tips over hoe u dit het beste aanpakt.
N.B. Wanneer u zich op de wachtlijst van de N.L.T.C. laat plaatsen voor een pup of een herplaatser, dan worden uw gegevens en de inhoud van uw email opgeslagen en voor enige tijd bewaard (maximaal 7 jaar).
Dit varieert aangezien de tijdspanne waarin een geschikte pup of herplaatser zich voordoet varieert.
Mocht u hier bezwaar tegen hebben, geef dan a.u.b. aan hoe lang u wilt dat uw gegevens uiterlijk bewaard worden of neem contact op op het moment dat u niet langer op de wachtlijst genoteerd wilt staan.

Uiteraard worden uw gegevens nooit voor andere doeleinden gebruikt dan om contact met u op te kunnen nemen en om na te gaan of een mogelijk beschikbare pup of herplaatser in uw situatie geschikt is.
Uw gegevens worden nooit openbaar gemaakt of doorverkocht.
Echter gezien de huidige wet op privacy zijn wij verplicht u hiervan op de hoogte te stellen en u de mogelijkheid te geven controle te houden over het gebruik van uw gegevens.