Home Bestuur Lidmaatschap Pup Info Activiteiten Media
Clubblad Foto's Het Ras Herplaatsers Links Pdf bestanden inzien of downloadenEEN NIEUW THUIS GEZOCHT....

Soms zijn er problemen waardoor de relatie tussen Lakelandje en baas verstoord is of hebben zich onvoorziene omstandigheden voorgedaan.

De NLTC is altijd bereid te helpen met advies over opvoeding en gedrag.
U kunt daarvoor contact opnemen met ofwel Cynthia Roskott tel. 06-51803813 of
ofwel Medea Dekker tel. 06-18998830 of


Mocht u reeds besloten hebben dat het echt niet meer gaat of kunt u door veranderde omstandigheden niet meer voor de hond zorgen dan is de NLTC ten alle tijden bereid een helpende hand te bieden.
Goed herplaatsen is ook zorgen voor!

Enkele tips bij het herplaatsen:
- geef uw hondje niet gratis weg, zeker niet aan mensen die geen lid zijn van de NLTC en die gereageerd hebben via marktplaats oid.
- geef uw hondje mee op proeftijd. B.v. 2 weken. Mocht het niet lukken bij de nieuwe eigenaren, neem het hondje dan terug en begin opnieuw.
- geef de stamboom en het ondertekende registratieformulier pas mee na de proefperiode - dat scheelt onnodige kosten met het steeds weer overschrijven van de papieren.
- laat de nieuwe eigenaren niet vergeten het chipnummer van het hondje op hun naam te laten registreren via een website als databankhonden.nl of NDG.nl. Zo komt de hond als hij kwijtloopt tenminste weer op het juiste adres terecht!

Kosten voor een succesvolle bemiddeling bedragen 25 euro voor leden en 45 euro voor niet leden. Wanneer u uw hondje opgeeft voor bemiddeling gaan wij actief lobbyen om een goed thuis te zoeken. Verder plaatsen wij het hondje op onze website, op onze facebookpagina en indien nodig in het clubblad of de digitale nieuwsbrief.
Ook heeft de NLTC vaak een lijstje met liefhebbers die juist op zoek zijn naar een ouder hondje.

Om de kans op succes te verhogen wordt het zeer op prijs gesteld als u foto's kunt aanleveren en zoveel mogelijk informatie over de hond kunt geven.

Helaas is het voor de NLTC niet doenlijk (meer) om gratis te bemiddelen.
Gelukkig kunnen we de kosten wel nog laag houden.

En een hondje naar het asiel brengen kost nog altijd aanzienlijk meer. Ook is in het geval van een Lakeland het asiel geen goede optie!
Alle drukte en het geblaf van de andere honden en het gebrek aan een persoonlijke band met 'hun' mens laat hun gedrag vaak ernstig achteruit gaan, waardoor ze zo goed als onplaatsbaar worden.
Doe dat uw hondje niet aan!

Mocht u uw hondje toch zo snel mogelijk willen plaatsen en lukt het niet d.m.v. bemiddeling, dan kunt u ook contact opnemen met het TSB herplaatsingsfonds van Medea Dekker. Meer info vindt u hier

Meestal lukt het echter heel goed om in enkele weken geschikte nieuwe baasjes te vinden.

Voor de meest recente informatie betreffende herplaatsers kunt u het best een kijkje nemen op onze Facebook pagina

Of u kunt contact opnemen met Cynthia Roskott
tel.: 06-51803813


Ook als u op de lijst wilt voor een herplaatser kunt u contact opnemen met Cynthia.
Wilt u juist aan een herplaatser beginnen, dan kunt u hier een pdf downloaden met tips over hoe u dit het beste aanpakt.