Home Bestuur Lidmaatschap Pup Info Activiteiten Media
Clubblad Foto's Het Ras Herplaatsers Links Pdf bestanden inzien of downloaden
Op 21 mei 2017 is het weer zo ver: dan houdt de NLTC haar jaarlijkse voorjaarswandeling.
Dit keer georganiseerd door Ruud Kristel en Astrid Damen in de mooie Loonse en Drunense duinen.

Verzamelen om 11.00 uur bij
Restaurant Bosch en Duin,
Oude Bosschebaan 1,
5071 RP Udenhout
Telefoon: 013 - 51 11 385.

Voor koffie met iets lekkers en om 11.30 uur vertrekken we.

De wandeling voert over bospaden en door de duinen / het zand. Hierdoor is deze niet geschikt voor kinderwagens, rolstoelen e.d. Het lopen in zand kan vermoeiend zijn.

_______________________________________________________________________________

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen en De Brand samen met kleine andere gebieden een nationaal park. Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen behoort tot een van de grootste stuifzandgebieden die nog over zijn in Europa. Zand, zand en nog eens zand: dat is het kenmerk van dit gebied. Recent is er veel bos gekapt om het stuifzand meer ruimte te geven, maar rond het zand liggen uitgestrekte bossen. De wandeling voert zowel over zand als door het bos.

De wandeling kent een korte route van ca.4 kilometer en een langere route van 6 kilometer.
De routes volgen de zgn. wandelknooppunten van het Brabantse wandelroutesysteem, De routes lopen de eerste twee kilometer gelijk, waarna zij zich bij knooppunt 32 splitsen. Een knooppunt is een paaltje met nummer dat op een kruispunt van paden. De markering is een geel driehoekje op een groen vlak. Bij het knooppunt wordt verwezen naar een volgend knooppunt.

Korte route volgens het knooppuntensysteem:
31 > 30 > 37 > 32 > 83 > 34 > 33 > 31

Lange volgens het knooppuntensysteem:
31 > 30 > 37 > 32 > 83 > 34 > 33 > 37 > 30 > 31Wellicht is het handig een pakje drinken en een broodje mee te nemen voor de stop tijdens de wandeling.
Graag uiterlijk drie dagen voor de wandeling opgeven bij het of u meewandelt en met hoeveel personen.
Deelname voor leden is gratis. Voor introducees en gezinsleden die geen lid zijn van de club wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd.

Het bestuur adviseert mensen geen pups onder de 6 maanden mee te nemen (of anders voor een draagtas o.i.d. te zorgen).
De pups lijken het vaak wel allemaal aan te kunnen, maar het is wezenlijk niet goed voor de ontwikkeling van hun gewrichten om een dergelijke lange en inspannende wandeling te maken.

Loopse teven zijn helaas niet welkom en wees bereid uw hondje aan te lijnen als daar om gevraagd wordt.
Meewandelen is op eigen risico. De NLTC kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade opgelopen aan levende have of eigendommen.

Het bestuur hoopt op een grote opkomst en wenst iedereen een hele fijne en gezellige wandeldag toe!Evenementen georganiseerd door de Nederlandse Lakeland Terriėr Club staan altijd in het clubblad, de digitale nieuwsbrief, of op deze website aangekondigd.

Als het nodig is u uit te nodigen voor een evenement of vergadering van welke aard ook, die om organisatorische redenen niet in het clubblad of op deze website geplaatst kon worden, dan ontvangen de leden deze uitnodiging via e-mail.

Om die reden doen wij een oproep aan onze leden om, indien van toepassing, alsnog hun e-mailadres aan het bestuur te willen doorgeven. Vergeet ook niet om wijzigingen daarin aan het bestuur te melden!

Deelname aan activiteiten is volledig op eigen risico. De Nederlandse Lakeland Terrier Club aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan personen, eigendommen of dieren.
Om activiteiten zo veilig en plezierig mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u instructies van het bestuur zoveel mogelijk op te volgen.
Loopse teven zijn niet welkom bij door de club georganiseerde activiteiten.
Wij rekenen op uw begrip hiervoor.
ACTIVITEITENKALENDER 2017
26 maart 2017 Algemene Ledenvergadering en
Lakelanddag met huishondkeuring
21 mei 2017 Voorjaarswandeling
29 oktober 2017 Najaarswandeling